Logo
09:00 - 17:00 hod.
0 ks
za 0 CZK
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 3 001 CZK a máte dopravu ZDARMA
Novinky
09.08.2017
prezentace na akcích
   Náš prodejní stánek na akcích: 4.5. -5.5.2019 VS ZVV3 CACT - ZKO Rožmitál pod Třemšínem     15.6. - 16.6.2019 Mistrovství ČR IGP3 CACT - ZKO... číst celé
Zobrazit všechny novinky

 

320x100-1504342557.png

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

  1. Úvod
  2. Návody a triky
  3. DOG GPS
  4. Recenze DOG GPS X20
11.05.2017

Recenze DOG GPS X20

recenze zaslaná 9.5.2017

Dobrý den,

pořídil jsem Váš DOG GPS X20 na svého Border Teriéra. Vzhledem k velikosti psa 8,5kg jsem se bál velikosti obojku, a tak jsem si zajel k prodejci osobně, abych velikost vyzkoušel přímo na pejskovi. Nakonec se moje obava ukázala jako zcela zbytečná. Velikost vyhovuje a pes s obojkem nemá nejmenší problém - anténka je dostatečně měkká, takže to že trčí, psovi nevadí ani při prodírání v křoví. Po vyzkoušení v hustém lese i v městské zástavbě musím konstatovat, že obojek splňuje zcela to, co jsem očekával. Opravdu není třeba vidět peska na mapě, stačí mi, že vím vzdálenost a směr a jeho případný pohyb. Už se mi s tím i vykoupal a nic se nestalo. Mohu doporučit i na malá plemena.  Petr Klement, e-mail:klement.petr@seznam.cz

             

 

 

recenze zaslaná 3.5.2017

Dobrý den, dovolím si napsat krátkou recenzi a naše zkušenosti s vyhledávacím zařízením DOG GPS X20.  Reklamu na tento výrobek jsme viděli v mysliveckém časopisu, a protože máme čtyři irské teriéry, se kterými se účastníme cca 30 naháněk ročně ve velmi náročném a členitém terénu Křivoklátska a severního Plzeňska, rozhodli jsme se tento nový český výrobek vyzkoušet. Prozatím jsme měli zkušenost pouze se zapůjčeným GARMIN Astro 320 a obojkem T5 mini. Po telefonickém rozhovoru byl obchodní zástupce firmy pan Bartheldy velice ochoten přijet, zařízení předvést a zapůjčit k vyzkoušení. Zkoušeli jsme najednou obě zařízení (DOGTRACE, GARMIN) v náročném terénu v předem zvolené části honitby. Ze zkušeností v minulých loveckých sezónách jsme věděli, ve kterých částech honitby a při jakých vzdálenostech dochází k výpadkům signálu u GARMINA, proto jsme se zde rozhodli vyzkoušet i DOGTRACE. Obě zařízení reagovala velice podobně, výpadky signálu na krátkou dobu byly na stejných místech. Zkouška byla o něco náročnější, protože probíhala v jarním období, kdy signál může více ovlivnit postupně houstnoucí vegetace. Na základě této zkušenosti jsme koupili 1 obojek a 1 přijímač.

Vzhledem k tomu, že naši smečku rozšířil nový dospělý člen, rozhodli jsme se jeho chování v honitbě a mimo ni monitorovat pomocí DOGTRACE. Nespornou výhodou je možnost průběžného dobíjení nejen obojku, ale i přijímače pomocí powerbanky nebo autoadaptéru, což jistě ocení všichni, kteří se účastní několikadenních naháněk v těžkých terénech, kde v případných ubytovacích zařízeních nebývá možnost zdroje elektrické energie.  Výdrž baterií je dlouhá, síla signálu z GPS se na přístroji a obojku snižovala i ve velmi hustých porostech jen minimálně (maximálně o jednu čárku), což dává předpoklad k poměrně přesné lokalizaci. Funkce na přístroji jsou ergonomicky přívětivé, ovládání intuitivní a velmi jednoduché (lze pohodlně provádět jednou rukou), čitelnost displeje i na ostrém světle dobrá. Na přístroji je možné velmi dobře sledovat systematičnost práce psa v pro vůdce neproniknutelných houštinách. Dále jsme mohli sledovat pohyb psa při ověřování teplé stopy zvěře na vzdálenost cca 2 km bez ztráty komunikace mezi vysílačem a přijímačem.

Pro naše potřeby je tento český výrobek plně vyhovující a srovnatelný se zahraničními produkty za nesrovnatelně nižší cenu.

Proto vybavíme těmito obojky všechny psy naší smečky. Výhodou je, že na jeden přístroj se může napárovat až 9 psů.

Uvítali bychom několik volitelných doplňků pro psy s různým pracovním zaměřením:

·         prodloužená anténa pro země, kde není omezen výkon vysílače jako v ČR (větší dosah a výkon)

·         měkčí prutová anténa na obojek pro husté a trnité porosty

·         prostor pro umístění telefonního čísla na pásek obojku

·         možnost připojení přijímače k externí anténě (magnetické),  připevněné na automobilu, pro případ nutnosti vyhledání psa na velkou vzdálenost nebo při průjezdu honitbou

·         ochranná fólie displeje přijímače

S výrobkem jsme velmi spokojeni a můžeme ho vřele doporučit.

Petra Mastná, Lesní správa Lány, petra.mastna@lslany.cz

                                            

 

 

 

recenze zaslaná 30.4.2017                                                                                            

Dobrý den pane Bartheldy, píši Vám recenzi nebo spíše zkušenost s DOG GPS X20 - co mi na přístroji vyhovuje a jaké mám zkušenosti.

Přednosti zařízení:

-dobrá čitelnost displeje i na přímém slunci 

- vodotěsnost jak obojku, tak přijímače

-výdrž baterií:

Po plném nabití při intervalu aktualizace polohy 3 sekundy, klesla baterie v obojku i přijímači na dvě čárky (plné nabytí jsou tři čárky) a to po dvou 8hod výletech a 5 vycházkách po zhruba 2hod, což odpovídá popisu „výdrže baterie“ v návodu k použití. Zařízení hlavně umožňuje dohledat psa i druhý den, což u konkurenčních výrobků není možné, protože baterie vydrží sotva 12 hodin (vlastní zkušenost). Myslím si, že je výdrž baterií při hledání psa dost zásadní věc!

-rychlé nabíjení (dobré by bylo dodávat dvě nabíječky)

-funkce Beeper je moc dobrá a funguje dobře

Je dobré vědět, když psa hledáte, jestli běží nebo se nepohybuje (může být třeba zraněn při naháňce a myslivec může situaci hned řešit). Funkci jsem použil i při výcviku odložení, kdy mě pes neviděl a já přitom věděl, jestli se potají nepohybuje.

-funkce Fence je určitě dobrá pro přehled, když má člověk více psů 

Zde bych uvítal, když pes překročí nastavenou vzdálenost, aby přijímač na tuto skutečnost jen upozornil (na místo stálého zvukového signálu, který se vypne až při návratu psa na nastavenou vzdálenost).

-možnost připojení až 9 obojků

S kolegou, který také vlastní DOG GPS X20, jsme si navzájem do přijímače přidali také obojek toho druhého, takže jsme viděli i aktuální pozici druhého psa, což oceníme na naháňkách a budeme vědět o našich psech oba.

Jinak používám DOG GPS X20 společně s výcvikovým obojkem d-control, navlečeným na jednom řemenu a vše funguje jak má a hlavně když se pes vzdálí, mohu mu hned pípnout akustický signál na přivolání.

Použití a dosah v reálných podmínkách:

Zatím jsem přístroj vyzkoušel na dvou celodenních túrách v Brdech a dále při denních procházkách se psem.

Při první túře na brdech pes běhal do 200 metrů, při druhé túře hnal 2x jeleny v zalesněném terénu, kdy nás dělila vzdálenost 560 metrů. Bylo to na rovině, bez ztráty signálu. Věděl jsem přesně, kdy se pes zastavil, v jaké je ode mne vzdálenosti a směru. Podruhé se ode mne pes vzdálil na 750 metrů a bylo to v kopcovitém terénu a také bez ztráty signálu.

Pak jsme dělali test s kamarádem, kdy měl u sebe obojek a jel na babetě lesem. Projel přes dva kopce, do vzdálenosti 3,5 km, kdy se občas signál ztratil, ale vždy za chvilku opět naběhl.

Další test jsem prováděl na procházce, když šla manželka s pejskem a já šel s přijímačem. Každý jsme šli z jedné strany zalesněného kopce (Konesův vrch 590 mnm u Dobříva), kde vzdálenost mezi námi byla max 900 metrů a převýšení 150 metrů. Telefonovali jsme si polohu.  Ze začátku byl signál dobrý,  když jsme pak oba byli u úpatí kopce - každý z jedné strany, tak signál často vypadával, ale výpadky byly vždy max na 30 sekund, takže se poloha vždy brzy opravila. 

No a na této zkoušce manželka poprvé ocenila investici do přístroje:

Pes našel čerstvou stopu a manželce utekl. Když mi zavolala, že utekl, věděl jsem celou dobu kde je a sledoval ho na přijímači. Sešli jsme se s manželkou na smluveném místě. Pes se mezitím vrátil na místo, kde manželku opustil, a když tam nebyla, chvilku čekal a pak se vracel směrem k chalupě. To nám bylo divné, protože vždy buď čekal na místě, kde se od nás odpojil nebo nás našel po stopě. Kdybychom přístroj neměli, čekali bychom dlouho v lese na místě, kde manželku opustil a nervovali se, kde je. Takhle jsme rovnou vyrazili směrem, který  ukazoval přijímač a sledovali, co pes dělá a jak je daleko. U chalupy nebyl,  ale podle přístroje byl o 200 metrů dál. Byl u plotu sousedů, kde hárala fena, a proto taky nezůstal na místě, jako vždy. 

Takže přístroj nám zcela jistě ušetří spoustu nervů a času.

Když to shrnu: 

-První a hlavní předností je výdrž baterie a ta je důležitá pro dohledání psa hlavně při naháňkách, kdy se pes může zaběhnout opravdu hodně daleko. Mám pár kamarádů, kteří vlastní přístroj od Garmina a věčně mají problém s bateriemi.  

-Druhá přednost je držení signálu, s kterým jsem zatím moc spokojen a to po vyzkoušení v celkem těžkém terénu.

-Třetí přednost je nízká cena oproti konkurenci. 

-Čtvrtou předností je funkce Beeper.

-Pátou předností je možnost připojení až 9 obojků. 

-Nemohu opomenout na vodotěsnost jak obojku, tak přijímače a dobrou čitelnost displeje i na přímém slunci.

-3 letá záruka, český výrobek, dostupnost náhradních dílů

Nemá mapové podklady, ale důležité je, že psa najdu, takže je vlastně nepotřebuji.

s pozdravem Váš spokojený zákazník Michal Jakaba, e-mail: MJAKABA@seznam.cz                                                                                                                                                       

 

 

recenze zaslaná 5.4.2017 

Dobrý den,

zasílám Vám pár fotek mého jezevčíka (7kg) s GPS X20. U takto malého plemene stačí navléknout celou krabičku na řemen o šíři 15mm, který má firma standardně v nabídce a není problém dosáhnout obvodu 25cm, což je dostačující i pro takto malého jezevčíka. Je pravda, že měl díky své velikosti anténu chvílemi úplně u země, ale na signál to nemělo vliv. Zařízení jsme zkoušeli celý víkend a to v opravdu extrémních podmínkách. Pes se pohyboval na druhé straně kopce ve vzdálenosti 2,8km a já jsem byl pod vedením vysokého napětí. Pokud si pamatuji dobře, tak Garmin zde signál neměl. GPS X20 fungovala velice dobře a to dokonce i v autě.

Zařízení je jednoduché,  spolehlivé a s dlouhou výdrží baterií a to je pro nás nejdůležitější.

Děkuji za velmi dobrý výrobek Svánovský Petr, e-mail: PetrSvanovsky@seznam.cz               

http://odtrebetinky.webnode.cz/

     

 

 

 

 ________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

 Všechna práva vyhrazena. Chráněný autorský web. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování textů či jejich částí, článků, obrázků a fotografií je bez výslovného souhlasu majitele webu zakázáno

 

Katalog internetových obchodů

spolupracujeme

ZKO Uherský Ostroh       MS Vnorovy

ZKO Louny

ZKO Ratiškovice

wefwefwefw
Kontakty
Logo
09:00 - 17:00 hod.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.